Jeśli gdzieś robimy śmietnik, to tutaj.
Moderatorzy: Mako, Jackson
przez sobell » Pn kwi 08, 2013 7:32 am
nie moge otworzyć .....hmmm
Nieszkolona odwaga jest bezużyteczna wobec tresowanych kul.
-=George Patton=-
-

sobell
- zarejestrowani
-
przez WOPista » Pn kwi 08, 2013 3:08 pm
Tu fotka z w/w linku

A tu już z przerobioną trochę kolbą.

-
WOPista
- zarejestrowani
-
przez ARTHUR » Wt kwi 09, 2013 4:44 pm
rozumiem ,że Kolega jest uczniem szkoły podstawowej zamierzajacym bawić się w wojsko ,nie zaś w rekonstrukcję historyczna - jesli tak to OK ale nawet w tej klasie nie mozna tej zabawki nazwać repliką. Przykro mi . jest firma robiaca drewniane repliki w klasie uproszczonej i kompletnej . Po co podawać wymiary magazynka skoro to coś thompsona przypomina tylko noca przy wyłaczonym swietle. Dla czego krytykuje to coś ? otóż przy odrobinie woli mozna znaleźć rysunki/ plany konkretnej broni i majac minimum umiejstności ( a takie chyba są ) i wystrugać sobie dosłownie cos bardziej przypominającego wzorzec ! mozna na bazie zdjęcia wykonać zabawkę o wyglacie pierwowzoru.
-

ARTHUR
- 101st

-
przez sobell » Wt kwi 09, 2013 6:00 pm
-=George Patton=-
-

sobell
- zarejestrowani
-
przez WOPista » Wt kwi 09, 2013 7:51 pm
Ta "zabawka" była tylko "podkładem" na małą rozgrzewkę. Teraz znalazłem rysunki techniczne które spróbuję przełożyć na drzewo (teraz nie mam za bardzo czasu bo testy powtórki itd ale w wolnych chwilach będę przekładał cale w cm i starał się wykonać jak najlepiej) To coś wymiarowałem sam ze zdjęć i danych technicznych które miałem pod ręką. Pracę nad przekładem rysunków rozpocznę w maju kiedy będzie trochę większy luz w szkole. Napisałem już do jednej firmy robiącej takie rzeczy ale jeszcze nie dostałem odpowiedzi. A ten Thompson to po prostu klasa. Ja dopiero zaczynam przygodę w modelarstwie. Kiedyś coś pod koniec podstawówki próbowałem zrobić M1 Garand ale lepiej nie będę pokazywał fotek bo nawet sam go nie chcę oglądać :/
Pozdrawiam WOPista
-
WOPista
- zarejestrowani
-
przez sobell » Wt kwi 09, 2013 10:31 pm
Tak trzymaj grunt to dążyć do celu !!! a krytyka musi być warto dobrze z niej wyciągnąć wnioski.

-=George Patton=-
-

sobell
- zarejestrowani
-
przez next795 » So sty 28, 2017 12:49 pm
Pozdrowienia! Przykro mi, że nie jest tematem! Bardzo lubię swoje forum! Dziękuję, jestem z tobą)
-
next795
- zarejestrowani
-
Powrót do Strona główna forum
Powrót do Offtopic, humor, inne