Witam, jakoś od roku staram się w wolnych chwilach przeglądać to forum, można powiedzieć, że mam już jakąś podstawową ogólną wiedzę o 101 DPD, umundurowaniu, etc. Ale chciałbym zadać parę pytań i jednocześnie przedstawić się grupie.
Na imię mi Piotr, mam 18 lat, mieszkam w Krakowie (swoją drogą, mieszka tu ktoś od was z grupy?), w Ruchu rekonstrukcyjnym działam już od 2 lat, więc mam pojęcie z czym to się je, oraz "nie mroczę", i nie zadaję głupich pytań w stylu "czemu niby nie mogę zamiast corcoranów założyć glanów? Przecież nikt nie zauważy". Mam jednak parę pytań, takich bardziej ogólnych. Oto one:
1. Jak z posturą? Mam lekką niedowagę przy 182 cm wzrostu (~70kg), ale kondycja jest ok - aktywnie trenuję szermierkę, oraz staram się "przytyć" (co mi niestety nie wychodzi, pomimo zżerania wszystkiego w zasięgu wzroku

). Można powiedzieć, że wyglądam jak na 18-latka wychowanego podczas wielkiego kryzysu lat 30 przystało (choć mogę się mylić).
2. Jak z działalnością w innych grupach? Aktualnie odtwarzam XIII wiek (Rycerstwo zakonne) - tu już jestem wyekwipowany, etc. Czy macie/mielibyście coś przeciwko byciu w nich obydwu? (z moim bractwem akurat nie ma problemu pod tym względem) Oczywiście nie muszę być pełnym członkiem (?), chodzi mi bardziej o sam zaszczyt jazdy z wami na imprezy, zloty, etc.
3. Jak krótko muszą być ścięte włosy? aktualnie mam długie pióra

ale zamierzam je ściąć przed końcem września. Pytanie - czy muszą być po prostu tak jak w wojsku, czy zostawiacie trochę wolności pod tym względem? Mam na myślli nawet nie pół-długie, tylko po prostu trochę gęstsze/dłuższe niż na jeża.
Z góry dzięki za ewentualną odpowiedź na moje pytania, mam nadzieję, że nie sprawiłem nikomu problemu zadając je.
Serdecznie pozdrawiam,
Peter