Obecnie w tym temacie mogę napisać znacznie więcej, gdyż zrobiłem spory postęp w tej materii.
Spadochroniarze z 101st nie nosili flag na prawym ramieniu. Flagi nosili jedynie pathfinderzy z 501st PIR
ale też nie były one naszyte na prawe ramię a jedynie były to opaski noszone na lewym ramieniu. Tych
pathfinderów jest raptem dwóch albo trzech na zdjęciach (których z kolei są może 2 albo 3).
Jest też zdjęcie ze spadakiem podpisane jakoby przynależał do 377th PFAB. Widoczna jest u niego flaga
ramieniu jednakże wszystko inne sugeruje, że jest to jednak spadak z 82nd AD a nie z 101st.
Faktem jest, że w trakcie przygotowań do inwazji pathfidnerzy z 101st skakali z opaskami i to mogę
zobrazować zdjęciami. W trakcie samego D DAY pathfinderzy nie mieli już takich opasek. Zresztą pathfinderzy
to bardzo głęboki temat rządzący się własnymi prawami i sporo tu odstęp od reguł

A może inaczej, pathfinderzy
mają swoje reguły
Filmem Pathfinders się nie sugeruj, bo jest w nim sporo błędów jeśli chodzi nawet o samych pathfinderów.
Wklej mi te zdjęcia to powiem Ci czy jest to 101st czy 82nd, gdyż znakiem rozpoznawczym 82nd w Normandii
jak i w Market Garden jest flaga naszyta na prawym ramieniu. 101st w trakcie MG używali "ceratowych" opasek
lub flag z nich wyciętych. łatwo je odróżnić od naszywanych przez 82nd mniejszych flag.