Parker napisał(a):Chciałbym zapytać jak wygląda sprawa z mundurami, jestem zdecydowany na tego sprzedawcę, tylko że ja mam 190 cm wzrostu, 44 cale w klacie i 39 cali w pasie. Więc chyba powinienem brać L/44R?
http://www.reww2.com/index.php?main_pag ... 6527c2bcb5nigdzie nie ma rozmiarówki long jak w przypadku mundurów TCU z Namu. Nie będę w tym wyglądał jak w gangu od komunii?

Może są inne mundury droższe ale dłuższe?
Tego sprzedawcę mogę Ci polecić, bo brałem od niego kilka mundurów... tylko, że po co płacić 99 USD jak u innego Chińczyka
na ebayu, możesz taki sam mundur kupić już od bodajże 65 USD. Niestety, ale wymiary które podają Chińczycy nie zawsze są
zgodne z prawdą i rozbieżności potrafią być czasami znaczne. Kurtki od Chińczyków są dodatkowo taliowane czego nie widać
w produktach sturmowych. Poza tym zakup Chińczyka wyjdzie Cię taniej (wliczając nawet koszt wysyłki) aniżeli zakup munduru
sturmowego, który jakościowo znacznie ustępuje. Sądzę, że możesz celować w kurtkę 46R, bo trochę się zbiegnie po pierwszym
praniu. O ile jeden cal w klatce nie zrobi wielkiej różnicy, o tyle jeden cal w długości rękawa już ją mocno potrafi uwidocznić.
U każdego Chińczyka można oddzielnie dobierać rozmiar kurtki i spodni. Podpytam się jeszcze posiadaczy większych rozmiarów
o ich wymiary, bo w tym roku sprowadziłem dwa mundury w rozmiarze 44R i wtedy będę mógł podać więcej szczegółów.